In het vorige nummer van het kerkblad hebben we al melding gemaakt van een serie van 3 avonden in oktober, rondom het boek van de Amerikaanse theoloog Tim Keller, `Aan Gods hand door pijn en lijden`. We willen die avonden samen zoeken naar antwoorden op grote vragen als we in ons leven, of in dat van onze geliefden, te maken krijgen met pijn, verdriet en moeite. Waarom word ik ziek, waarom krijg ik te maken met depressie, verdriet of pijn, waar is God in moeilijke tijden in mijn leven, waarom laat God het kwaad toe? Zomaar een paar vragen die ons op de lippen liggen als er moeilijke tijden in ons leven zijn of als we chronisch met moeite te maken hebben. Geloof biedt steun, maar levert ook veel vragen op, vragen die soms best diep en heftig zijn.

De avonden zijn gepland in oktober, op woensdag 7, 14 en 21 oktober, locatie Het Podium, Terneuzensestraat 2 Zaamslag, aanvang 20.00 uur. Elke avond wordt dit onderwerp vanuit een andere invalshoek belicht:

Woensdag 7 oktober: Toelichting op het boek `Aan Gods hand door pijn en lijden`.

Woensdag 14 oktober: Hoe kan ik anderen helpen in pijn en lijden?

Woensdag 21 oktober: Geeft geloof houvast in tijden van pijn en lijden?

De eerste 2 avonden worden inhoudelijk verzorgd door ds. Ruard Stolper en voor de laatste avond is er een bijzondere spreker, Arie de Rover uit Hardinxveld Giessendam, bekend van vele spreek-beurten in het land. De organisatie is in handen van Carine Bentveld en Johan van Westen. Bij de uitnodiging kijken we breder dan onze eigen gemeente, we nodigen ook gemeenteleden van onze classiskerken uit en er is een uitnodiging geplaatst in het dorpsblad.

We nodigen u graag uit om deze avonden te bezoeken en samen te zoeken naar antwoorden op deze grote vragen. Deelname kost slechts € 5 per avond en u kunt kiezen of u 1,2 of 3 avonden wilt bezoeken.

Reserveer nu, het aantal plaatsen is namelijk beperkt. Stuur een e-mail naar carinebentveld@live.nl en geef daarin aan welke avonden u gaat komen. U krijgt dan een bevestiging per e-mail met de laatste info. Bellen mag natuurlijk ook, 0115-851356.

Aanvullende gegevens