classi…Wat is jouw leven waard?!

Studieavond voor de hele classis op donderdag 24 november 19.45 in de kerk van Axel.

Spreekster: Marijke Harmanny.

Op deze pittige studieavond denken we samen na over de waarde van leven in onze tijd. We hebben steeds meer controle over de timing en manier waarop we kunnen sterven, in alle fasen van het leven. Wat zegt onze samenleving over mogelijkheden om te kiezen rondom leven en sterven? Welke visies op waarde van het menselijk leven zitten daar eigenlijk achter? En hoe denken christenen over keuzes rondom leven en dood? Hoe ga jij om met de waarde van het leven van jezelf en anderen?

bladerenMet Marijke Harmanny denken we na over deze vragen. Zij vertelt één en ander over verschillende zienswijzen en achtergronden rondom deze vragen. Op de avond is steeds ruimte voor gesprek, plenair en in kleine groepen. Doel van de gesprekken is om onze visie aan te scherpen, in hoe wij als christen omgaan met keuzes rond leven en sterven.

Als u zich goed wilt voorbereiden, zijn er (vanaf eind oktober) op de website van de classis een artikel en vragen te vinden. Daarmee kunt u zich van te voren vast in het onderwerp verdiepen.

24 november 2016, Axel, aanvang 19.45uur.