Kruiswoorden in beeld, zondag 7 maart, videofragment Ronald Lensen

In de afgelopen weken hebben we, in het kader van de 40-dagen-tijd, d.m.v. een kunstwerk stilgestaan bij de eerste kruiswoorden van Jezus. We zagen een tekening en een aquarel en er zullen nog meer schilderijen volgen.
Maar hoe kijken jongeren hier tegenaan? Zij leven in een beeldcultuur en communiceren dan ook via beeld en geluid. Hoe overdenken zij deze kruiswoorden en hoe zouden ze deze uitbeelden?
Ik heb Ronald Lensen gevraagd om hierover na te denken en d.m.v. een videofragment vorm te geven aan het derde kruiswoord.
------3ekruiswoord
Ronald zegt over deze video: 'Het doel is om te beseffen dat Jezus afstand doet van alles, ook van zijn eigen moeder. Hij zet een grote stap naar zijn dood. En daarom slaat de Bijbel aan het einde van dit filmpje ook dicht, omdat het nu lijkt alsof na Jezus'dood aan het kruis alles voorbij is, alsof er niets gebeurd is, alsof de dood het laatste woord heeft...'
Zo beseffen we, middenin de 40-dagen-tijd, dat het lijden voor Jezus zwaar was. Dat zullen we volgende week ook zien, bij het vierde kruiswoord: 'Mijn God, mijn God, waarom hebt u mij verlaten.'
Bekijk video

test

{avi}Kruiswoorden in beeld; week 3{/avi}