Doorspreken!? poging 2

 

mail
   
  Nieuwsbrief 29 oktober 2020  
 
   Beste Gast,

N.a.v. de preek over Genesis 3 en Openbaring 6

Er is bij het verzenden vanmorgen iets fout gegaan. Niet iedereen heeft deze nieuwbrief ontvangen. Vandaar dat ik hem een tweede keer vestuur.

Soory voor het ongemak.

Gijs

Goedemorgen allen,

Fijn dat we samen weer ‘naar de kerk’ konden. Natuurlijk is het anders, samen achter de laptop, of samen achter de tv. En toch met anderen verbonden in de gemeente. Dankbaar dat de Here dat geeft.

Voor vandaag heb ik weer een paar verwerkingsvragen gemaakt. Om samen nog eens over door te praten. Je kunt dat samen gebruiken als alternatieve zondagmiddagdienst. Maar ook om samen te proberen gewoon te leren van wat de Here deze dagen op ons pad brengt. En om samen toe te leven naar Goede Vrijdag en Pasen.

 

vragenEen mooi artikel dat al een tijd geschreven is vóór de corona epidemie kun je hier vinden, over hoe je op rampen reageert. Lees het artikel 

*Lees het eens, en bespreek: Wat leer je van dit artikel?

*Waarvoor zou je (adhv het artikel) samen willen bidden?

 

Ik Leef SelaWe luisterden aan het eind van de dienst naar een nieuw lied van Sela. Ik Leef. Bijzonder hoopgevend, als je je beseft dat Jezus’ weg door lijden en sterven naar heerlijkheid is gegaan. Je kunt er hier nog eens naar luisteren

*Wat spreekt je aan in dit lied?

 

Naar aanleiding van de preek. De situatie van het moment is best heftig en brengt ook veel teweeg, bij jullie zelf ook: veranderingen voor deze dagen, onzekerheden voor de toekomst. Toch zijn er misschien ook goede en rijke momenten te noemen.

*Wat zijn positieve gevolgen? Bijv. voor je geloof, voor je thuissituatie.

*Zou je het voor jou ook een soort wake-up-call kunnen noemen, een inkeer of bezinning?

psalm 27*Lees samen ps 27, wat is voor jou de winst van ps 27?

Besluit samen met gebed

 

Ik wens je een gezegende zondag

ds Pieter Slager

 
--
  Je ontvangt deze nieuwsbrief als lid van de GKv Zaamslag

www.zaamslag.gkv.nl


Contact: webbeheerder

als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, afmelden